این مسئول با بیان اینکه رشد سریع این صنعت تغییرات اجتماعی، اقتصادی و محیطی فراوانی را به دنبال دارد، گفت: کشورهای توسعه یافته به خوبی به این مقوله پرداخته و با سرمایهگذاری در آن، زمینههای توسعه را در مناطق خود ایجاد کردهاند.
وی دریاچه گهر را یک ظرفیت بسیار ارزشمند نه تنها برای لرستان بلکه کشور دانست و خاطرنشان کرد: گهر از زیباترین دریاچههای کوهستانی ایران و کم نظیر در سطح جهان به عنوان یکی از ظرفیتهای بسیار خوب استان در زمینه گردشگری محسوب میشود که اگر برنامهریزی مناسبی داشته باشیم میتواند زمینههای رشد و توسعه منطقه را ایجاد کند.
متولی مناطق چهارگانه محیط زیست محیط زیست لرستان است
حسنپور همچنین در خصوص ورود گردشگر به گهر قبل از بیستم خرداد نیز ادامه داد: ما به دستور معاون استاندار اعلام کردیم منطقه گردشگری گهر تا ۲۰ خرداد ماه بسته باشد، در دورود دو نفر نیرو را منطقه درب آستانه که ورودی دریاچه گهر است مستقر کردیم که از ورود مسافران و گردشگران به منطقه جلوگیری کردند اما در الیگودرز مردم بدون هیچ پروتکل و رعایت ضریب امنیتی وارد منطقه شدهاند.
دریاچه کریستالی «گهر» در منطقه حفاظت شده اشترانکوه یا آلپ ایران قرار داشته و یکی از زیباترین و بکرترین جاذبههای گردشگری به شمار میرود.
این دریاچه در سال پذیرای ۳۰ تا ۷۰ هزار گردشگر بوده ولی نکته قابل توجه این است که به دلیل نداشتن یک متولی خاص و مدیریت واحد چالشهای خاص خوداز جمله ورود زودهنگام گردشگر، نبود زیرساختهای مهم و مورد نیاز گردشگران، وضعیت جمعآوری پسماند، مدیریت سرویسهای بهداشتی و … را از سالهای گذشته تا به امروز داشته و ظاهرا قرار نیست به صورت کلی رفع شوند.
وی ادامه داد: ما با این کار فقط ناظر ارائه خدمات گردشگری میشویم، داستان گهر نیز همین است، تقریباً دو هفته پیش از دفتر معاونت عمرانی استانداری لرستان جمع شدیم و قرار است واگذار شود.
سالیان سال است که جلسات متعدد با عنوان ساماندهی این گٌهر ناب و بینظیر حوزه گردشگری کشور و لرستان با حضور دستگاههای متولی نظیر میراث فرهنگی، محیط زیست، منابع طبیعی، مخابرات و… با مصوبات گوناگون برگزار شده و میشود ولی خروجی آنها منجر به نتایج قابل قبولی نشده است.
به گزارش ایسنا، برای بازدید از دریاچه گهر و سایر زیباییهای این منطقه میبایست مباحث اکوتوریسم و گردشگری در چارچوب قوانین محیطزیست مدیریت و مورد توجه قرار گرفته و ساماندهی آن و مشخص شدن متولی اصلی و برنامهریزی لازم برای ارائه خدمات بهتر و مطلوبتر متناسب با شرایط منطقه و شأن گردشگران میتواند به رونق صنعت گردشگری لرستان کمک بسزایی داشته باشد.
دستگاهها مصوبات ساماندهی دریاچه گهر را انجام دهند
وی تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل ورود به مناطق حفاظتشده در بند (الف) ماده ۳ قانون حفاظت و بهسازی محیطزیست و ماده ۱۰ آئیننامه اجرایی قانون حفاظت و بهسازی محیطزیست مصوب ۲۱ اسفند ۱۳۵۴ عبور و توقف در مناطق چهارگانه محیطزیست تابع دستورالعمل سازمان حفاظت محیطزیست است.
سالاروند اضافه کرد: در مسیر الیگودرز هیچ محدودیتی اعمال نشده بود که طی تماس تلفنی با فرماندار الیگودرز و هماهنگی با نیروی انتظامی شهرستان از ورود گردشگر جلوگیری شد.
محسن ایازی گفت: در راستای حفاظت از گونههای ارزشمند گیاهی و جانوری منطقه حفاظت شده اشترانکوه، ورود به دریاچه گهر تا اواسط خردادماه ممنوع بوده و از ورود گردشگران و مسافران نوروزی به این منطقه جلوگیری به عمل میآید.
حسنپور در تاکیدی دوباره اضافه کرده بود: تنها زمان بازدید مسافران و گردشگران از دریاچه گهر از ۲۰ خرداد تا ۲۰ شهریورماه خواهد بود.
وی با بیان اینکه به منظور ساماندهی این دریاچه جلسهای با حضور همه دستگاههای اجرایی متولی تشکیل و مقرر شد به منظور حفظ حرمت رحلت حضرت امام خمینی (ره)و همچنین جلوگیری از ورود بیش از ظرفیت برد منطقه تا بیستم خرداد از ورود گردشگران جلوگیری شود، اظهار کرد: طی بازدید میدانی از مسیرهای منتهی به دریاچه گهر مصوبه توسط فرمانداری شهرستان دورود و نیروی انتظامی به عنوان متولیان این امر به خوبی اجرایی شده بود.
در این خصوص حسین میرزایی مدیرکل منابع طبیعی لرستان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: دریاچه گهر منطقه حفاظت شده و متولی مناطق چهارگانه محیط زیست نیز ادارهکل حفاظت محیط زیست لرستان است.
وی تصریح کرد: تا هفته آینده قرار است برنامههای خود را آورده و اولویتبندی کنند و با حضور در منطقه یک سری کارها را برای ساماندهی ورود و خروج در گهر انجام دهیم.
و همچنین مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان ممنوعیت ورود تورهای گردشگری به دریاچه گهر دورود را تا ۲۰ خرداد اعلام کرد.
هیچگونه مسئولیتی در دریاچه گهر نداریم/ وضعیت اسفناک است
این مسئول افزود: متاسفانه پس از چند ساعت دوباره حجم زیادی گردشگر به منطقه وارد شد و موجب نارضایتی مردم شهرستان دورود به دلیل آنچه بی عدالتی در بستن مسیر این شهرستان به دریاچه گهر عنوان شده، شد.
سالاروند با بیان اینکه سایر دستگاهها نیز باید مصوبات را جدی بگیرند، یادآور شد: ایجاد زیرساختهای گردشگری و تعمیر سرویسهای بهداشتی و تعیین متولی برای پاکسازی دریاچه بصورت هفتگی و در ایام پیک گردشگر و همچنین بستن ده کیلومتر انتهایی مسیر از سمت الیگودرز به دلیل تعرض به منطقه امن اشترانکوه و از بین رفتن پوشش گیاهی بالادست و ورود آلودگی به دریاچه و همچنین حضور نیروهای انتظامی و نظامی در مسیرهای ورودی برای ایجاد امنیت مسیر و اطراف دریاچه ، گسیل پزشک و گروههای امدادی در مسیر و سطح دریاچه باید انجام شود.
در خصوص ورود گردشگر به دریاچه گهر علی سالاروند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان به ایسنا گفت: دریاچه زیبای گهر در منطقه حفاظت شده اشترانکوه در طول سال پذیرای بیش از ۳۰ هزار گردشگر است.
این مسئول گفت: وظیفه محیط زیست حفاظت از حیات وحش منطقه است نه ساماندهی سرویسهای بهداشتی، مدیریت گردشگری، بستن مسیر و … اما ما به ناچار خیلی از این موارد هم را در طول سال با تعداد محدود نیرو انجام میدهیم.
اما گزارشهای ارسالی مردمی در این روزها از ورود گردشگر به منطقه حکایت داشته و دارند.
این مقام مسئول افزود: در کشور ما به ویژه لرستان بخوبی به این موضوع پرداخته نشده و در بحث زیرساختهای گردشگری مشکلات زیادی داریم.
معاون استاندار لرستان با تاکید بر لزوم و حمایت مسائل فرهنگی و اخلاقی در مناطق گردشگری، گفت: محیط زیست طرح ساماندهی دریاچه گهر را آماده و در جلسات بعدی ارائه دهد و دستگاههای اجرایی نیز همکاری لازم را داشته باشند.
به عنوان یکی از صدها مورد مثالهای کم توجهی به گهر همین بس که مسئول منطقه حفاظت شده اشترانکوه از ممنوع بودن ورود به این دریاچه را تا اواسط خردادماه سال جاری خبر داده بود ولی…
انتهای پیام