او ادامه داد: توافقنامه همکاری گردشگری جدید بین بحرین و عربستان سعودی به این معنی است که این دو کشور میتوانند به یک مقصد واحد برای گردشگران خارجی تبدیل شوند و در آینده، قطر و امارات نیز ممکن است به آن توافقنامه بپیوندند.
اگرچه پیشبینیهای آینده گردشگری برای قطر رشد زیادی را متصور است، اما همچنان آمار آن کمتر از سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است. به عنوان مثال، در سال ۲۰۲۲، عربستان سعودی پذیرای ۱۶.۵ میلیون گردشگر بینالمللی بود که چند میلیون نفر از آنها در حج و عمره شرکت کردند. امارات متحده عربی ۱۴.۳ میلیون بازدیدکننده بین المللی داشت، در حالی که بحرین از ۹.۹ میلیون بازدیدکننده میزبانی کرد.
ورزش در برنامههای گردشگری کشور نقش برجستهای دارد. جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ یک نقطه عطف مهم بود و دوحه اکنون در تلاش است تا رویدادهای بینالمللی دیگری را سازماندهی کند و در قدم اول میزبان جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ است که میزبان ۲۴ تیم فوتبال خواهد بود و قطر به عنوان مدافع عنوان قهرمانی در آن حضور خواهد داشت. همچنین مسابقه جایزه بزرگ فرمول یک که در سال ۲۰۲۱ آغاز به کار کرد و اکنون در یکی از پیشرفتهترین پیستهای اتومبیلرانی در منطقه خلیج فارس (قطر) برگزار میشود.

رشد ورود گردشگران قطر نشان میدهد که دوحه، پایتخت این کشور خاورمیانهای به طور فزایندهای با مراکز گردشگری سنتیتر مانند دبی و منامه، پایتختهای امارات متحده عربی و بحرین، یا ریاض در عربستان سعودی رقابت میکند و منابع رسمی نیز افزایش ۳۴۷ درصدی گردشگران در قطر در سال ۲۰۲۳ را در مقایسه با آمار سال ۲۰۲۲ پیشبینی کردهاند.
«بسام عبدالله»، وبلاگنویس گردشگری عربستانی درباره گردشگری قطر گفت: «از همه میخواهم تا از قطر دیدن کنند. این یکی از زیباترین و تمیزترین کشورهایی است که تا به حال دیدهام و قیمتهای آن بالا نیست. دولت برای خرید مصرفکننده مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمیکند. دوحه زیباتر از ۵۵ پایتختی است که من تاکنون بازدید کردهام. اگرچه همه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برای جذب توریستها و طراحی رویدادها و مکانهایی برای مقابله با گرما با یکدیگر رقابت میکنند، اما قطر متمایز است، چون تهویه مطبوع در خیابانها وجود دارد.»
دکتر «عمر الحاوی»، رئیس امور دانشجویان دانشگاه صنعتی بحرین، پس از جام جهانی ۲۰۲۲ چندین بار از دوحه بازدید کرده است. او میگوید که دسترسی به شهر آسان است و مقامات مرزی به محض ورود تنها با ۱۰۰ ریال قطر یا تقریبا ۲۷ دلار، ویزا میدهند. او همچنین از کتابخانهها، پژوهشکدهها و مراکز فرهنگی دوحه تمجید کرد و گفت هر بار که از اینجا بازدید میکنم، مکانهای جدیدی را کشف میکنم.»

تا به امروز، رکورد بیشترین شمار گردشگران خارجی برای قطر در سال ۲۰۱۵ ثبت شده است که ۲.۹ میلیون بازدیدکننده وارد این کشور شدند، در حالی که به دلیل محدودیتهای کووید و محاصره عربستان سعودی، کمترین رقم نیز در سال ۲۰۲۰ به ثبت رسید که ۵۶۰ هزار نفر بود.
توسعهدهندگان، مناطق دیگری را متناسب با علایق خاص توریستی از جمله فعالیتهای فرهنگی، تاریخ، زیستشناسی دریایی، محیط طبیعی و ورزش طراحی کردهاند. حمل و نقل عمومی نیز امتیاز محسوب میشود. دوحه اکنون توسط یک مترو جدید که در سال ۲۰۱۹ افتتاح شد و شبکه گستردهای از اتوبوسهای عمومی خدماترسانی میکند.
با این حال وزن اقتصاد گردشگری در قطر قابل توجه است. در سال ۲۰۲۱، سفر و گردشگری تقریباً ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میداد که بالاتر از میانگین ۶.۶ درصدی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است. «توریسم قطر» که یک آژانس دولتی است ابزار امیدواری کرده که این سهم تا سال ۲۰۳۰ به ۱۲ درصد برسد.
قطر چندین پروژه بزرگ توریستی از جمله مجموعه شهر جدی لوسیل را راهاندازی کرده است که شامل جزایر، بلوارها و مجموعهای از فعالیتهای توریستی است. «مُشیرب» در قلب شهر دوحه، دیگر پروژه بزرگی است که شامل مراکز خرید، مجموعههای فرهنگی و تجاری با سیستمهای تهویه مطبوع در فضای باز و مسیرهای پیادهروی است.

انتهای پیام